Educatie

Kunstuitleen Rotterdam biedt verschillende programma’s aan op het gebied van kunsteducatie. We ontwikkelen deze programma’s zelf, in samenwerking met Cultuurtraject Rotterdam en in samenwerking met Carla Hendriks (Kunsthistorica – Rotterdamse Volksuniversiteit).

Ons aanbod bestaat uit workshops voor kinderen uit het basisonderwijs en speciaal onderwijs en voor volwassenen en bedrijven. In september 2017 zijn wij samen met Sanne Hoogeveen (Docent Beeldende Kunst & Master student HKU) gestart met de ontwikkeling van Brainframe, een online tool die zorginstellingen begeleidt en handvatten geeft om mensen met dementie van beeldende kunst te laten genieten.

Cultuurtraject Rotterdam
Wij zijn officieel partner van Cultuurtraject Rotterdam voor de workshops basisonderwijs en speciaal onderwijs. Dit is een pakket waarbij leerlingen per jaar twee projecten uit verschillende kunstdisciplines bezoeken. Zo komen ze tijdens hun schoolloopbaan  minstens een keer in aanraking met: beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur. Met kunst en cultuur verrijken we samen het onderwijs van Rotterdam.

Educatie arrangementen
Kunst inspireert en stimuleert. Ben je op zoek naar een originele activiteit met collega’s, vrienden of familie? Wij bieden arrangementen op maat aan waarbij het creatief denken wordt gestimuleerd en je op een andere manier leert kijken naar kunst. Onze locatie kan ook verhuurd worden.

Meer weten? Neem contact met ons op via info@kunstuitleenrotterdam.nl