Dichterbij kom je niet! De Grand-Cru collectie van Rotterdam

De verzameling kunstwerken aan de drie muren in de expo van Kunstuitleen Rotterdam oogt in eerste instantie misschien willekeurig door de diversiteit aan materialen, maakjaren en stromingen. Maar ze behoren allemaal tot onze zogenaamde Gran Cru collectie. Dit vertaalt uit het Frans naar ‘grote oogst’ en groot slaat in dit opzicht op de mate van kwaliteit van de kunstwerken en niet zo zeer op de afmeting. Deze collectie omvat circa 300 werken die niet beschikbaar zijn voor verkoop. Ze blijven in beheer van Stichting Kunstuitleen Rotterdam zodat ze toegankelijk blijven voor het publiek. De opmerkelijke werken in de Gran Cru collectie bieden inzicht in de cultuurhistorische geschiedenis van de Rotterdamse beeldende kunst.

Dichterbij kom je niet!

Kees Franse
Elke week lichten we een kunstenaar uit die tot de Grand-Cru collectie behoort. Deze keer staat de Rotterdamse kunstenaar Kees Franse in de schijnwerpers.

Kees Franse (1924-1982) studeerde in de tweede helft van de jaren ’40 aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Franse was als kunstenaar van veel verschillende markten thuis: hij was schilder, beeldhouwer en graficus. Op diverse plekken in Nederland (zoals op de Heemraadssingel in Rotterdam en op de luchthaven Schiphol) staan zijn levensgrote houten appels. Appels zijn een terugkerend thema in zijn oeuvre (evenals het medium van hout), naast stillevens maakte hij ook graag stadsgezichten, landschappen en figuurvoorstelling in gouache, aquarel en inkt. Franse was tevens docent aan de Rotterdamse kunstacademie en lid van het Teekengenootschap Pictura en de Federatie van Verenigingen van Beroeps Beeldende Kunstenaars.

Lenen? Bekijk alle kunstwerken van Kees Franse en reserveer!

Kees Franse – Zonder titel – 59 x 59 cm – €14,- per maand

 

Kees Franse – Stilleven – 76 x 86 cm – €14,- per maand

 

Kees Franse – Leuvehaven – 68 x 89 cm – €8,00 per maand

 

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: