De stage van Pim

Regelmatig begeleiden wij scholieren en/of studenten in hun stage. Twee jaar geleden stapte Pim Kraaijeveld bij ons binnen die het bijzonder lang bij ons uitgehouden heeft. Binnenkort loopt zijn stage af en dus een mooie gelegenheid om hem te vragen hoe hij zijn stage bij ons heeft ervaren.

Kun je je kort even voorstellen?
”Ik ben Pim, 23 jaar en doe de opleiding tot verkoopspecialist.”

Hoe lang heb je stage gelopen?
”Van 14 september 2019 tot waarschijnlijk eind juli 2021. Bijna twee jaar dus.”

Waar heb je je binnen Kunstuitleen Rotterdam mee bezig gehouden?
”Ik ben begonnen in het depot en toen ik eenmaal de collectie kon dromen, heb ik mij ook bezig gehouden met de expo ruimte inrichten, klanten helpen, administratie en kunstwerk wissels bij bedrijven.”

Wat vond je zelf het leukst?
”Ik vind de kunstwissels bij bedrijven erg leuk. Als je binnenkomt bij grote bedrijven zijn de mensen die er werken vaak erg serieus en vinden ze het spannend wat we gaan doen. Als we dan aan het einde van de dag alle kunstwerken gewisseld hebben is iedereen uiteindelijk heel opgewekt en enthousiast en is dat serieuze helemaal verdwenen. Er hangt dan weer een compleet nieuwe tentoonstelling die de sfeer gelijk gemoedelijk maakt en eigenlijk nooit teleur stelt.”

Als eindopdracht heb je een wand gemaakt in de expo. Waarom heb je deze werken uitgekozen?
”Het onderwerp dat ik heb gekozen heet: onderweg op avontuur. Hiermee kijk ik uit naar het moment dat we weer kunnen gaan reizen met een van de vele vervoersmiddelen, hopelijk dit jaar al.”

Wat voor kunst vind je helemaal niks?
Ik hou helemaal niet van die grote doeken waar een paar strepen opstaan. Die kosten dan een paar duizend euro. Bizar.

Ben je anders naar kunst gaan kijken door deze stage?
In het begin dacht ik heel simpel over dingen, maar niets is wat het lijkt. Naarmate je vaker naar kunstwerken kijkt zie je steeds meer dingen en ga je anders over werken nadenken.

Wil je later ook iets met kunst gaan doen?
Ja, ik heb ervaren hoe het is om kunst aan klanten te verhuren, maar ook wat er achter de schermen allemaal gebeurt bij Kunstuitleen Rotterdam. Dat vind ik reuze interessant.

Wat zijn je plannen verder voor de toekomst?
Ik hou van diversiteit in het werk met een afwisselend aanbod, daarom zie ik mijzelf wel in een kringloop als manager of inkoper van een rariteiten webshop.

Wij wensen Pim heel veel succes in de toekomst! Wil je meer weten over stage lopen bij Kunstuitleen Rotterdam? Neem dan contact met ons op.

 

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: