De Keuze van… Tim den Besten

In de tentoonstelling De Keuze van… laten drie bekende Rotterdammers hun favoriete werken uit de collectie van Kunstuitleen Rotterdam zien. Eén van de gastcuratoren is televisiemaker Tim den Besten. Kunstuitleen Rotterdam stelde hem een aantal vragen.

(Lees hier de interviews met de andere gastcuratoren: Raoul de Jong en Ai Ming Oei)

Tim den Besten

Jij mag je favoriete kunstwerken uit onze collectie selecteren. Waarom heb je ja gezegd?
Omdat ik graag bij de Kunstuitleen kom en zelf ook huur!

Heb je zelf ook kunst in huis?
Ik heb twee werken van de Kunstuitleen: een modern schilderij dat nog het meest lijkt op een still uit een computerspel of een moederbord en een foto van een donkerblauwe sterrenhemel. Ik heb ook iets gekocht bij de Kunstuitleen: een foto van Hans van Gestel van een partytent met daaronder de tekst: “Een uitgerolde bal: zo wil ik liggen.”

Van welke kunst hou je?
Modern en abstract! Van kunst waar ik van moet huilen omdat het me ergens diep raakt en kunst waar ik heel erg om moet lachen en kunst die ik niet snap maar toch wel heel leuk vind.

En wat vind je helemaal niks?
Schilderijtjes met dingetjes en flupsjes enzo.

Tot slot: waar ben je op dit moment mee bezig?
We filmen deze hele zomer het nieuwe seizoen van ons kinderprogramma Beestieboys waarvoor we veel in het buitenland zijn, Canada, Zuid-Afrika en volgende maand Suriname en Bonaire! En ik doe voor de VPRO en NPO3 verslag van de grote Nederlandse festivals.

Benieuwd welke werken Tim den Besten heeft geselecteerd?
Kom dan naar de tentoonstelling De Keuze van… in Kunstuitleen Rotterdam (15 juni t/m 30 juli). 

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: