De Keuze van…Stefan Pop

Voor een nieuwe editie van De Keuze van… vroegen wij de Rotterdamse stand-upcomedian Stefan Pop als gastcurator. Je kent hem wellicht van het televisieprogramma Klikbeet waar hij een van de initiatiefnemers van is. Pop reageerde enthousiast en dook onze digitale catalogus in. Hij stelde een minitentoonstelling samen die nu te zien is in onze expo. Overigens ook goed te zien door het raam vanaf buiten. We voelden hem gelijk nog even aan de tand over kunst. Het interview lees je hieronder!

Jij bent gastcurator van Kunstuitleen Rotterdam waarvoor je je favoriete kunstwerken uit onze collectie mocht selecteren. Waarom heb je ja gezegd?
Zowel mijn vriendin en ik houden erg van kunst. Zij is zelf curator voor een culturele instelling in Amsterdam. Het is leuk dat ik nu een keer de werken mocht uitkiezen

Was het lastig om een keuze te maken?
Ik moest even schakelen. Want eerst wilde ik het thematisch een geheel laten vormen, maar Kunstuitleen Rotterdam is zo groot, dat ik dagen nodig zou hebben om een overkoepelende gedachte te vinden. Daarom koos ik gedurende het proces om de werken esthetisch uit te kiezen. Na enige tijd zoeken ben ik erg blij met de drie werken die ik vond.

Hoe vond je het om door de collectie te spitten?
Kunst moet je fysiek meemaken. De online catalogus was ontzettend fijn om mee te werken, maar het was helemaal top dat ik gelijk even beneden in het depot kon kijken hoe ze er daadwerkelijk uitzagen.

 


Kun je wat vertellen over je keuze?
Zoals ik eerder aangaf is het een esthetische keuze geworden. Het felgekleurde werk wilde ik aan de kant van de straat om zo de aandacht van passanten te trekken. Het middelste werk vond ik door de gecombineerde materialen eruit springen. En linksboven koos ik voor een werk waarin ik profielfoto’s dacht te herkennen. Dat vond ik interessant, het idee dat iemand tientallen jaren geleden een soort twitterprofieltjes had gemaakt. Hopelijk vinden jullie de kleuren ook mooi in elkaar overlopen.

Heb je zelf ook kunst in huis?
Ja. Mijn vriendin heeft fotografie gestudeerd en er hangt wat werk van haar, maar ook van mijn vriend en kunstenaar Mikko Kuiper. Mocht je zijn werk nog niet kennen, dan raad ik aan om hem even te bekijken op zijn website.

Van welke kunst hou je?
Alles van Mikko Kuiper ;)
Verder ben ik groot fan van Malevisch, Hopper en mijn favoriet Maurizio Cattelan.

En wat vind je helemaal niks?
Posters van de Ikea

Wat vind je eigenlijk van Kunstuitleen Rotterdam als concept?
Iets wat we meer zouden moeten omarmen. Zeker gezien we maanden lang binnen hebben gezeten, was het misschien slim geweest om, om de zoveel tijd naar een ander schilderij te kijken. Een kunstwerk dat je inspireert, motiveert en aan het denken zet.

Tot slot: waar ben je op dit moment mee bezig?
Even extra veel tijd papa zijn, zodat mijn vriendin wat meer kan werken. Hiervoor zat ik veel in televisie opnames en droeg zij die zorgen meer. En tussendoor genoeg ideetjes bedenken voor volgende projecten, die ongetwijfeld binnenkort zijn aanvang vinden.

 

 

 

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: