De Keuze van…Marco Harreman

Marco Harreman is de eigenaar van Chocoholic, de lekkerste chocoladewinkel in Rotterdam als je het ons vraagt. Ieder evenement laten wij hem wel een lekker chocolaatje customizen om aan te bieden aan onze gasten. Hij heeft dan al heel wat kunstwerken van ons op zijn chocola geprint. Chocoladesmaak heeft hij wel. Hoog tijd om hem eens aan de tand te voelen wat zijn kunstsmaak nu eigenlijk is. Marco dook onze collectie in en selecteerde een prachtige wand die nu te zien is in onze expo.


Fotograaf: Aukje Simone

Jij bent gastcurator van Kunstuitleen Rotterdam en mag je favoriete kunstwerken uit onze collectie selecteren. Waarom heb je ja gezegd?
“Ik hou van allerlei soorten kunst, het fascineert me wel.”

Was het lastig om een keuze te maken?
“Ik vond het lastiger als dat ik dacht dat het zou zijn. Er is ook zoveel keus en in zoveel verschillende stijlen.”

Hoe vond je het om door de collectie te spitten?
“Erg leuk!!”

Kun je wat vertellen over je keuze?
“Het zijn vooral foto´s die ik heb uitgezocht, ik ben wel van de foto´s. Door het zoeken door jullie collectie merkte ik wel dat ik toch het meest gefascineerd was door zwart wit foto’s en werken. Misschien komt dit omdat ik kleurenblind ben. Ik ben niet depressief zover ik weet, maar ik vind dat over het algemeen het mooist om naar te kijken. Zelf maak ik ook het liefst zwart/wit foto´s.”

Heb je zelf ook kunst in huis?
Ik heb vooral oude zwart/wit foto´s en printen. En een serie insecten en vlinders in lijsten.

Van welke kunst hou je?
Van alles eigenlijk wel. Ik merkte vooral door jullie collectie, dat ik vooral gefascineerd raak door de kunstwerken waarbij je toch iets langer moet kijken om helemaal goed te zien wat het nu precies is, of wat de kunstenaar precies bedoelt.

En wat vind je helemaal niks?
Pastel tinten!!

Wat vind je eigenlijk van Kunstuitleen Rotterdam als concept?
Het concept is gewoon goed. Je kan hier allerlei soorten kunst bekijken en uiteindelijk thuis aan de muur hangen.

Tot slot: waar ben je op dit moment mee bezig?
We zijn ons met Chocoholic nu vooral aan het focussen op de feestdagen (Sint en Kerst). Daarnaast ben ik bezig om een vegan serie bonbons te ontwikkelen. Niet dat ik veganistisch ben, maar de vraag is er wel. We zijn ook druk bezig met de content van onze website/shop, die was nog niet helemaal compleet. Daarnaast zijn we ons aan het voorbereiden op een whisky beurs in de Maassilo, georganiseerd door Whiskybase. Ik heb er heel veel zin in om daar te staan. Whisky en pure chocolade gaan namelijk heel goed samen. Voor de rest blijven we gewoon leuke dingen doen!!

De winkel Chocoholic zit op de Goudsesingel 69, schuin tegenover onze expo!

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: