De Keuze van… London Loy

Op zondag 30 juni organiseerden we een Food Kunstsalon met Chefkok London Loy. Er werd gesmuld, gelachen en natuurlijk veel gepraat over kunst. Wij vroegen Loy of hij als gastcurator een minitentoonstelling voor ons wilde maken. De Chefkok van Ballroom zei ‘ja’ en dook ons kunstdepot in. We voelden hem ook nog even aan de tand over kunst. Zijn Keuze van… is vanaf nu te zien in onze expo en het interview kun je hier lezen.

Jij bent gastcurator van Kunstuitleen Rotterdam en je gaat koken in onze Kunstsalon waarvoor je je favoriete kunstwerken uit onze collectie mocht selecteren. Waarom heb je ja gezegd?
Ik ben gek op kunst, het geeft mijn inspiratie. Het voelt als een soort droom/gedachtenwereld als ik naar kunst kijk. Zelf heb ik verschillende kunstwerken in huis.

Was het lastig om een keuze te maken?
Nee zeker niet, ik heb de keuze echt op gevoel gedaan en heb uitgezocht wat ik echt interessant en mooi vind.

Hoe vond je het om door de collectie te spitten?
Dat was echt zo leuk, nog nooit gedaan natuurlijk, er was echt heel wat moois daar zeg, kon wel uren rondkijken in jullie depot.

Kun je wat vertellen over je keuze?
Scherp-rood, gangster stoer en streetart for life!

Heb je zelf ook kunst in huis? Wat heb je hangen/staan?
Er hangt heel wat van Nadia van Luijk. Een van mijn favoriete werken is een muurschildering van een vliegende hamburger (Skyburger).

Van welke kunst hou je?
Ik hou van kunst die mij laat denken. Dat kan een foto zijn of schilderij.

En wat vind je helemaal niks?
Een extreem druk gekladder werk.

Wat vind je eigenlijk van Kunstuitleen Rotterdam als concept?
Ik vind het een heel leuk concept, als je een werk zat bent kun je het weer inleveren en dan leen je weer wat ander moois. Je leent eigenlijk iets waar je pet naar staat. Smaak verandert dus dan is zo’n Kunstuitleen super interessant en handig.

Tot slot: waar ben je op dit moment mee bezig?
Ik ben bezig met twee kookboeken. Daarnaast maak ik content (filmpjes) en ga ik leuke workshops geven. Ook staat er een heel mooie ambassadeurschap voor de deur dat in september bekend wordt gemaakt. Verder natuurlijk een nieuw seizoen koffietijd en leuke gerechten maken voor Restaurant Ballroom in Rotterdam, dus druk genoeg… hahahahaah ;))

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: