De Keuze van… Joris Lutz

Op vaderdag 16 juni a.s. organiseren we het Baby & Peuter Kunstfestival. Wij vroegen daarom aan acteur, presentator, tekstschrijver en kinderboekenschrijver Joris Lutz of hij als gastcurator een minitentoonstelling voor ons wilde maken.  Lutz zei ‘ja’ en dook onze collectie in. We stelden hem gelijk een paar vragen. Zijn Keuze van… is vanaf nu te zien in onze expo!

Jij bent gastcurator van Kunstuitleen Rotterdam en mag je favoriete kunstwerken uit onze collectie selecteren. Waarom heb je ja gezegd?
Omdat ik kunst mooi en belangrijk vind en omdat er heel veel mooi werk bij jullie zit. Ook omdat ik vereerd ben…

Was het lastig om een keuze te maken?
Zeer lastig. Ik ben er wel 3x doorheen gegaan en wilde niet 2 stukken van 1 kunstenaar kiezen.

Hoe vond je het om door de collectie te spitten?
Heerlijk! Ik zou het iedereen aanraden.

Kun je wat vertellen over je keuze?
Die keuze probeer ik gevoelsmatig te maken. Ik probeer heel snel een reactie op een werk te geven. Daarna ga ik namelijk nadenken en dat doe ik liefst zo kort mogelijk. Je weet toch ook binnen de seconde of je verliefd wordt op iemand?!

Heb je zelf ook kunst in huis?
Ik heb veel werk van mijn opa Anton Rooskens in huis maar ook van Paulus van de Hereplaats. Daarnaast een te gekke poster van Andy Warhol die mijn zus (ondertekend!) uit NY meenam in de jaren ’70.

Van welke kunst hou je?
Ik hou van de laatste ontdekkingen. Laatst was ik bij Museum More in Gorssel en was helemaal verrukt van de collectie die daar te zien was!

En wat vind je helemaal niks?
Dat kan ik slechts vaststellen als ik ervoor sta. Wel een hoop…

Wat vind je eigenlijk van Kunstuitleen Rotterdam als concept?
Super! Ik vind dat dit meer bekend moet worden bij mensen.

Tot slot: waar ben je op dit moment mee bezig?
Binnenkort komt er een nieuw kinderboek uit van de hond Fred: Fred in de haven. En staan er nieuwe Six Strings Sessions gepland in het nieuwe jaar, heerlijke gitaarshows. Ook doe ik veel kindervoorstellingen en presentaties.

Meer info over Joris Lutz vind je op jorislutz.nl
Meer info over de Baby & Peuter Kunstsalon op zondag 16 juni vind je hier.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: