Dag van de Kunstuitleen op 4 november!

Op zaterdag 4 november is het weer Dag van de Kunstuitleen! Ons team heeft een mooi programma voor je samengesteld. Zo kun je kunst of kitch laten taxeren door Vendu Rotterdam, luisteren naar een van de optredens van Popronde Rotterdam en meedoen aan een workshop. Toegang is gratis. Laat je in onze expo onderdompelen met heel veel kunst. Hieronder zetten we het programma voor je op een rijtje.

 

 

FAKE OR FORTUNE DOOR VENDU ROTTERDAM
10.00 – 13.00 UUR

Wat is nep en wat is echt? Wat is kunst en wat is kitsch? Heb jij nog spullen waarvan je je afvraagt of het waarde heeft? Laat het taxeren door een deskundige taxateur van Vendu Rotterdam. Taxateur Nicholas Le Clercq geeft advies over diverse voorwerpen, zoals schilderijen, zilver, juwelen en horloges, Art Deco, Aziatische kunst en Chinees porselein.

Voorwaarden
Om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden hun voorwerpen te laten beoordelen, vragen we je om niet meer dan twee voorwerpen mee te brengen. Eventueel kunnen getaxeerde voorwerpen ter plaatse door de taxateurs worden ingenomen voor de aankomende veiling bij Vendu.

Tip: bezoek ook de Kijkdagen in Vendu Rotterdam
Om de hoek van onze expo vind je de vestiging van Vendu Rotterdam, Kipstraat 54. Van 3 tot 5 november organiseert Vendu daar de Kijkdagen voor de Kunst & Antiekveiling op 7 november.

 


PIANOCONCERT DANIËL TOMÀS
13.15 – 14.00 UUR

Ken je dat moment: op de terugweg van vakantie uit een warmer land, je kin op je hand, turend uit het raam terwijl de zon zich oranjerood door een summier aantal wolken en buigende graanvelden laat zien? Het moment dat je de hoofdrol speelt in een arthouse-film en je begeeft in de zwijgzame scène tussen twee belangrijke momenten in? Dát moment. Dat zet Daniël Tomàs om in muziek.

Elektronica meets klassiek
Hij werkt live zonder setlist, want alles stroomt over in elkaar. Hierbij maakt hij ook gebruik van een speciaal uitgedachte voeten set-up voor externe effecten. Denk aan neo-klassieke muziek waarin elementen van zowel elektronica als klassieke piano, en steevast partijen improvisatie zijn samengebracht. Zie Daniël Tomàs hier spelen.

 


SINGER/SONGWRITER DJOEKE
14.30 – 15.15 UUR

Achter een eigenzinnig voorkomen, waarbij geen laag kant gespaard wordt, schuilt een kwetsbare singer-songwriter. Met haar diepe stem bezingt de Friese Djoeke, het vrouwelijk perspectief in haar noir getinte chansons.
Dochter van een operazanger en die dramatiek zit in haar genen. In het verlengde van Piaf, maar met grimmige instrumentatie à la Portishead. Benieuwd? Luister haar werk hier.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met Popronde Rotterdam.


KUNST WORKSHOPS, ADVIES & EXPO
DOORLOPEND

In onze expo vind je een uiteenlopende selectie van onze collectie kunst. Kom langs om inspiratie op te doen of neem direct een nieuw werk mee naar huis. We adviseren je graag.

In de expo vind je de Thuis in Techniek tentoonstellingen van afgelopen jaar met thema’s als de tekening, fotografie, olieverf, textiel en grafiek. Onze Spotlight wand hangt deze keer vol met werken van kunstenaar Ricardo Jupijn.

Wat is jouw kunstsmaak?
Je kunt de hele dag door aansluiten bij een van onze workshops. Kom achter jouw kunstsmaak. In 5 minuten kom je te weten wat voor kunstliefhebber jij bent.

De koffie staat klaar. We kijken er naar uit om je te dan te zien!

 

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: