Corianne / Roza

“Zonder kunst vervlakt de visie”

“Ons huis had enorme kale muren en daar moesten we iets op verzinnen. Omdat ik me niet wilde vastleggen, was een kunstwerk huren bij de Kunstuitleen een mooie oplossing. Zij hebben een bredere en grotere collectie dan de gemiddelde galerie.”
LEEN Roza “Ik huur grote schilderijen. Klein werk valt bij mij thuis in het niet. De kunstvorm maakt eigenlijk niet uit, olieverf of fotografie is me om het even. Zodra een werk me raakt, neem ik het. Ik val voor een verrassende, originele kijk op een onderwerp of voorwerp. Kunst biedt die andere blik, een andere kijk op zaken. Dat geldt voor beeldende kunst, maar bijvoorbeeld ook voor literatuur. Het kan je op nieuwe gedachten brengen. Ik denk dat kunst daarom voor de maatschappij onmisbaar is. Zonder kunst vervlakt de visie.”

“Mijn favoriete werk van dit moment is het schilderij ‘Thuis 2’ van Norman Beierle, dat met de geranium. Het heeft door de bijzondere kleurkeuze een prachtige, serene sfeer. Het is heel mooi hoe het zonlicht naar binnen valt, terwijl het buiten, door het tegenlicht, extra donker lijkt. Het perspectief is ook zo leuk: alsof je vanuit je eigen raam naar buiten kijkt. Een grappige manier van achter de geraniums zitten, zeg maar.”

“Ik geef de foto niet meer terug!”

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: