Buiten | Binnen: Sonia Rijnhout

In de serie Buiten / Binnen worden kunstenaars uitgelicht van wie we werk in de collectie hebben én waarvan er werk in de openbare ruimte van Rotterdam is.

Buiten de Kunstuitleen
Sonia Rijnhout
‘Spelen met ordening en chaos’, 1993
Locatie: Bajonetstraat / Kogelvangerstraat, Nieuwe Westen

Sonia Rijnhout leverde een ontwerp in het kader van het Kunstenplan Oude Westen. Zij maakte een geometrisch vloermozaïek.
Sonia Rijnhout omschreef haar eigen kunstwerk als volgt: “Ik heb structuren in een spiraalvorm geordend. De bestrating is uitgevoerd met zwart-witte klinkers en straatverbanden die overal worden toegepast, manieren om stenen te leggen zoals die door straatmakers worden gehanteerd, zoals elleboog- en blokverband.” De vierkanten hebben een lijn,- een damspel- en de middelste een spiraalmotief. Het werk heeft overeenkomsten met Op Art, maar de spiraal is ook een natuurlijke groeistructuur.”
Vanwege sloop en nieuwbouw is een gedeelte van het werk tijdelijk op de schop.
Bron tekst: http://www.openbarekunst.nl

Sonia_Rijnhout_01

Sonia_Rijnhout_04

Sonia_Rijnhout_05

 

 

 

 

In de Kunstuitleen:

Sonia Rijnhout
Locatie: Kunstuitleen Rotterdam

Bekijk en reserveer de werken van Sonia Rijnhout ook in de catalogus.

I41007 1K7007 1K7006 I41018 I41015 I41013(2) sonia rijnhout

Sonia Rijnhout
Sonia Rijnhout in 1954 geboren, woont en werkt in Rotterdam. Studeerde van 1973 tot 1978 aan de Academie
Rijnhout gaat op in de stad en met haar werk steekt ze er tegen af. Ze bouwt het werk op uit gevlochten rasters die, als een ijzeren wapening voor beton, die een ruimtelijke en transparante constructie bewerkstelligen.
Maker van Abstract werk dat zowel rekenkundige en spirituele fundamenten heeft. Complexe overwegingen worden tot eenvoudige ogende structuren teruggebracht.
Een combinatie van tekst en beeld verbindt rationele overwegingen met gevoelsmatige uitkomsten. Voor de werken van Sonia Reinhout doe je meteen moeite om er doorheen te kijken en er een weg in af te leggen. Toeval speelt wel een rol, want ze zijn zorgvuldig geconstrueerd vanuit een patroon dat zichzelf aandient.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: