Basis onderwijs

Wij bieden verschillende workshops aan voor kinderen in het basis onderwijs. Kunstuitleen Rotterdam is officieel partner van Cultuurtraject Rotterdam voor de workshops basisonderwijs. De workshops worden professioneel begeleid door een van onze kunstdocenten. Via KCR kunnen basisscholen zich aanmelden voor de workshop ‘Een tentoonstelling maken doe je zo’ en ‘CTRLC + CTRLV’.

Een tentoonstelling maken doe je zo
Duur: 90 minuten

Tijdens deze workshop mogen de kinderen een tentoonstelling samenstellen met echte kunst. Onder begeleiding van twee kunstdocenten krijgen de kinderen een korte rondleiding in de exporuimte. Daarna mogen ze zelf in onze collectie rondsnuffelen en kunstwerken selecteren om hun eigen tentoonstelling samen te stellen. Tijdens het samenstellen van een tentoonstelling maken de leerlingen interessante keuzes en is de motivatie om een kunstwerk uit te kiezen heel verassend. De kunstdocenten begeleiden de kinderen hierbij door middel van een kort filosofisch gesprek. Als alle kunstwerken per groep gekozen zijn, kiezen de kinderen een kunstwerk uit. Dit kunstwerk mag gratis een maand in de school hangen.


Rondleiding exporuimte

CTRLC + CTRLV
Duur: 90 minuten

Tijdens de eerste ontmoeting kiezen de leerlingen bij ons een werk uit. Deze wordt theoretisch onderbouwd met behulp van twee kunstdocenten in de expositieruimte van Kunstuitleen Rotterdam. Vervolgens komen onze twee kunstdocenten op locatie langs om een vervolgles te geven over het uitgekozen kunstwerk.

De door leerlingen uitgekozen kunstwerk is opgebouwd met een bepaalde techniek die de kunstdocenten in de klas zullen behandelen. Dit kan schilderkunst, grafiek of collage zijn. Samen geven we een eigen ‘draai’ aan het gekozen kunstwerk. Hierbij gaan we uit van de kunststroming kopïesme en laten met behulp van bekende kunstwerken zien wat deze kunststroming precies inhoudt en dit kan toepassen in het gekozen kunstwerk. Vervolgens maakt elke leerling een eigen versie van het kunstwerk en werken we samen aan de bijbehorende kunstzinnige techniek.

Eisvrij – een tour voor kinderen onder en na schooltijd
Duur: 60 minuten

Eisvrij speelt in op de natuurlijke behoefte van kinderen om de wereld om hen heen te ontdekken. Eisvrij neemt kinderen onder en na schooltijd mee op avontuur in hun buurt en stad. In samenwerking met Eisvrij organiseren wij een een tour door onze expo waarin we de kinderen ook een exclusieve blik in ons depot geven. Reuze interessant!


In het depot – Eisvrij