Spotlight: Laxmi Manuela

Sinds vorige week staat Laxmi Manuela in de Spotlight. Haar werk is te zien tot 22 maart.

Laxmi Manuela (1985, Emmen) is een autodidactisch kunstenaar en vrouwelijke straatartiest gevestigd in Rotterdam, Nederland. Ze studeerde Antropologie en Sociologie aan de Erasmus Universiteit en de Universiteit Leiden. Gedurende deze tijd ontdekt ze haar passie voor schilderen. Vanwege deze ontdekking is ze in conflict met het maken van de juiste carrièrekeuze die haar echt gelukkig zal maken. Na een paar jaar soulsearching en tegen alle verwachtingen in, besluit ze uiteindelijk haar penseel weer op te pakken en kiest ze voor een fulltime carrière als kunstenaar. Vanaf het begin schildert ze doeken waarbij de onderwerpen vaak geassocieerd worden met taboedoorbrekende thema’s en empowerment van vrouwen.

Om haar onderwerpen meer onder de aandacht te brengen, maakt ze ook wereldwijd grootschalige muurschilderingen. Met haar kunstwerken verkent ze contrasten tussen culturen. Door haar interne realiteit na te bootsen in schilderijen, weerspiegelt ze haar levenservaringen met liefde, seksualiteit, pijn en verlies.

Interesse?
Alle werken zijn te koop. Indien je interesse hebt in een werk van Laxmi Manuela, stuur ons dan een e-mail of kom langs in de expo! Wil je meer van Laxmi zien? Bezoek haar Instagram of website voor meer werk.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: