18 juni Museumnacht010: Kunst & Klemtonen

Zet je eigen strakke rap in elkaar met kunst als inspiratiebron! Gepassioneerd tekstschrijver en dichtkunstenaar Bob Spanish host tijdens onze Museumnacht010 een aantal workshops over rappen. Kom alles te weten over rijmschema’s, ritme houden en assonantierijmen. In ruim 30 minuten leer jij de kneepjes van het vak en kun je een couplet van 16 bars uitwerken. Om 20.00 uur start de eerste workshop, maar er is nog veel meer te zien en doen in onze expo.

Rap is voor jong en oud, van basisschool tot het bejaardencentrum. Voor iedereen die een verhaal te vertellen heeft of simpelweg gewoon creatief bezig wil zijn. Rappen kent geen grenzen. Kan je erover nadenken? Dan kan je erover rappen! Dus pak die flow, maak kennis met de creatieve kanten van taalgebruik en leer hoe je een beat moet benaderen. Kies een kunstwerk uit dat dient ter inspiratie. Aan het einde van de avond pak jij de mic op en sta jij te shinen tijdens jouw minutes of fame!

De workshops starten rond ieder heel uur: 20.00, 21.00, 22.00 uur en duren ongeveer een half uur.

Letter roulette
Iedereen die tijdens de Museumnacht bij ons langskomt kan meedoen aan een potje letterroulette, een performance van Chantal van Heeswijk. Kom een kansje wagen!

Hoe werkt dat dan? Je komt als bezoeker de Letter Roulette als vanzelf tegen. Je komt nooit te laat en nooit te vroeg. Je vertraagt je je pas, de kleine maar opvallende rijdende opstelling trekt je aandacht. En het is nog gratis ook. De uitstraling is grappig ongevaarlijk, kort en aanlokkerig. Je waagt een gokje en vraagt: “Wat doen jullie hier?” Je kunt een gokje wagen en de roulette een draai geven. Komt het balletje op de letter; P, dan mag je een bordje/woord met de letter P kiezen. Kies je bijvoorbeeld Pasta met kip en kinderen, dan wordt dat verhaal aan je voorgedragen. Variaties te over natuurlijk. Op rood mag je nog een keer en bij zwart win je een ansichtkaart, op groen wordt er een schrijfsel verzonnen, speciaal voor jou!

Letterroulette is de hele avond te spelen in onze expo van 20.00 – 01.00 uur.

Word lid!
Als je tijdens Museumnacht010 een lidmaatschap afsluit en een kunstwerk huurt (je hoeft niet het meteen mee te nemen..), mag het tot en met 31 juli gratis bij jou thuis hangen. Bij het uitzoeken van meerdere werken, geldt de actie voor het goedkoopste werk. Voor slecht 12 euro per kalenderjaar ben je al lid. Een kunstwerk leen je al voor 4 euro per maand.

Meer info Museumnacht010 en tickets
Aan de Museumnacht010 doen 38 culturele hotspots mee! Voor Museumnacht010 koop je één ticket, waarmee je zaterdag 18 juni van 20.00 – 01.00 uur alle deelnemende locaties bezoekt. Bekijk het hele programma op de website. Er zijn nog tickets verkrijgbaar!

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: