Over de collectie

Kunst verandert de ruimte waarin het zich bevindt. De kijker beleeft het kunstwerk. Er ontstaat een dialoog. Met een aanbod van ruim 11.000 kunstwerken die te huur en te koop zijn, is dit één van de meest uitgebreide en gevarieerde uitleencollecties van het land. Voor slecht 12 euro per jaar bent u lid van Kunstuitleen Rotterdam. Voor iedere smaak en voor iedere ruimte is er iets te vinden. Of het nu gaat om een schilderij voor boven uw bank of om een uitgebreide kunstcollectie voor op kantoor.

Als lid van Kunstuitleen Rotterdam kunt u grote en kleine olieverfschilderijen lenen, maar ook tekeningen, aquarellen, gouaches, foto’s en grafiek. Van abstract tot zeer realistisch. Tevens hebben we een grote collectie beelden, van bronzen sculpturen tot kunststof objecten. De kunstwerken zijn van midden jaren veertig tot nu en zijn van kunstenaars uit Rotterdam en daarbuiten. Van zowel gerenommeerde kunstenaars als aanstormend talent. U huurt al een kunstwerk voor enkele euro’s per maand.

Kunstuitleen Rotterdam organiseert regelmatig workshops en evenementen. Daarmee hopen we uw kunstkennis te verdiepen en te verbreden. Onze activiteiten zijn voor leden gratis toegankelijk.

Meer informatie? Blader eens door onze collectie of kom een keertje langs!